DC Lund Mobilvägen

Datacenter Lund Mobilvägen

Välkommen till vårt nyaste datacenter, beläget i Lund. Här har vi kapacitet för över 100 rack med mer än 500 kW nyttolast.

Anläggningen har extremt hög säkerhet med full redundans på alla kritiska komponenter. UPSer är konfigurerade i N+1 uppställning med A+B matning av ström fram till varje rack. Inkommande högspänning matas från två håll till eget ställverk och transformatorstation, och en dieselgenerator på 1,1 MW med drifttid på över en vecka säkerställer en problemfri strömförsörjning.

Lund Mobilvägen är även utan tvekan vårt mest klimatsmarta datacenter. Här har vi vattenburen kyla med två utomhusaggregat som är utrustade med både frikyla och adiabatisk kylning. Det finns även fyra kompressorer i varje aggregat som startar i sekvens för att dra så lite energi som möjligt, men de behöver nästan aldrig användas.

Alla pumpar och fläktar har varvtalsstyrning för att hålla nere energiförbrukningen och stora ackumulatortankar utjämnar toppar i kylbehovet. Alla komponenter i kylsystemet är naturligtvis dubblerade för högsta möjliga tillgänglighet.

Anläggningen är även förberedd för värmeåtervinning till fastigheten.

Fiber finns från Telia, Tele2, TDC och Kraftringen, och datahallen är redundant ansluten till vårt eget pan-Europeiska nät.

Vi har även möjlighet att sätta upp egna zoner / burar för de kunder som så önskar.

Fakta

Stad Lund
Typ Datacenter
Kod lnd-mv
Öppet för kunder Ja
Tjänster Svartfiber, Våglängder, Transport, Colocation, El, Egna zoner, Skräddarsydda lösningar, Radiolänk

Bilder